De voorbije 2 weken beleefden we heel veel plezier met heel veel ballen en ballonnen. We kregen van de ouders van Billie heel veel balletjes en maakten er een ballenbad van. Met potten, grote lepels en ijshoorntjes kon het plezier niet meer stuk.

We hebben veel geknutseld tijdens dit project. We begonnen  met een groepswerkje: stempelen met (opgeblazen) ballonnen. We stempelen met onze kleine vingertjes de ballen in het ballenbad, met de ronde dotters stempelen we ballonnen voor Jules, we oefende nog een keer de scheurtechniek om onze ballonnetjes te vullen, na een spelletje in de kring waar we dezelfde ballonnen moesten zoeken, maakten we nog een oefening op papier, met knikkers rollen we door de verf en dat werd onze luchtballon,….

Pia bracht een heel leuk boek mee naar de klas. “Een boek”, zo heet het boek, dat vol gekleurde bollen staat en daar bepaalde dingen te doen, worden de bollen groter, veranderen ze van kleur,… een super leuk boek! Nadien deden we een verwerking van het boek en maakten we een kunstwerkje met gekleurde bollen.

Om ons superleuke ballonnenproject af te sluiten, maakten we lekkere ballonnenkoekjes. We duwen met een vorm rondjes uit dunne wafeltjes. En daarna heerlijk smullen maar.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Hier nog enkele sfeerbeeldjes:

 

Advertenties