De voorbije 2 weken werkten we rond Sinterklaas en zwarte piet in onze klas. We deden allerlei leuke activiteiten en spelletjes.

Zwarte pietjes makes door een afdruk te maken van zijn hoofd, dat we schilderden op de tafel.

We knustelden een leuke mijter of zwarte pietenmuts, die we mochten opzetten als de Sint op bezoek kwam op school. We mochten genieten van een mooi sinttoneel.

In de kRing speelden we een spelletje met pepernoten: met een dobbelsteen gooien en hetzelfde aantal pepernootjes in de zak van zwarte piet leggen. Zo leren ze tellen, hoeveelheden nemen en verdelen.

Nadien maakten we speeldeeg met speculaaskruiden in om zelf pepernootjes, speculaas of koekjes mee te maken

Sinterklaas zijn baard maken door met onze handen krulletjes te maken in scheerschuim. Wat leuk vonden we dit en onze handjes roken ook heel lekker nadien.

Met de duploblokken cadeautjes maken en passen in de zak, want Sinterklaas brengt veel cadeautjes volgens de kikkertjes. We leerden een liedje van “Romme romme rom” en mochten dit mee trommelen op kleine trommeltjes, hoe leuk was dat?!

Wat zijn de kikkertjes flink geweest dit jaar! De Sint had dit in zijn grote  boek geschreven en daarom werden ze beloond met lekkers en nieuw speelgoed. Joepie!